divendres, 11 de juny del 2010

Concentració per l'autodeterminació

La Plataforma Calella decideix! ha organitzat un autocar per assistir a la marxa reivindicativa convocada per la Plataforma pel Dret de Decidir que es farà aquest dissabte a la tarda a Barcelona. Hi ha places disponibles per a tots els interessats en participar de l’acte que té per lema “L’autodeterminació és democràcia”.

El portaveu de la plataforma calellenca ha declarat que la voluntat és que s’hi senti la veu del poble català i per això persones anònimes seran les que encapçalaran la marxa. Xavier Ponsdomènech ha manifestat que es vol "mostrar el nostre rebuig absolut a qualsevol tribunal que vulgui decidir sobre el nostre futur, i també reclamar amb força el dret a l’autodeterminació del poble català perquè som una nació i perquè l’autodeterminació és democràtica".

La plataforma encara té disponibles una vintena de places de l’autocar que sortirà a 2/4 de 5 de la tarda de la parada que hi ha a la carretera Nacional 2, just davant del supermercat Mercadona. Per reservar seient cal enviar un mail a info@calelladecideix.org o bé trucar al 606.435.479, abonant 5 euros.

Paral.lelament a això, la comissió de la consulta calellenca col.laborarà en la campanya de recollida de signatures perquè el Parlament debati la iniciativa popular que proposa un referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

Ponsdomènec ha declarat que “necessitem 220.000 signatures perquè aquesta iniciativa tiri endavant i ens permeti fer un referènum vinculant. Un cop tinguem les signatures s’han de portar a validar i un cop validades des de Madrid se’ns ha de donar permís per fer aquest referèndum”.

La campanya de recollida de signatures es podrà allargar 6 mesos, prorrogables a un màxim de 8. La iniciativa popular, que van presentar el republicà Uriel Bertran i el jurista Alfons López Tena, va ser votada aquesta mateixa setmana a la cambra catalana i aprovada amb els vots dels diputats de CiU, ERC i IC-V.