divendres, 25 de juny del 2010

Els nous vigilants de la platja

El servei de salvament marítim de Calella té aquest estiu els vigilants a peu d'aigua de manera permanent. Aquesta és una de les novetats de la temporada de platja 2010 que aquest divendres al matí s'ha oficialitzat amb l'hissament de les banderes blaves i la de la Q de qualitat.

Els responsables de la regidoria de Serveis Públics de l'Ajuntament de Calella han fet aquest divendres l'acte oficial d'hissament de les banderes blaves que tenen atorgades la Platja Gran i la Plata de Garbí de la ciutat. A més, també s'ha hissat la bandera de la Q de qualitat turística de la platja de Garbí. L'alcalde de Calella ha ressaltat que les platges de Calella són un dels béns més preuats de la ciutat.

Recordem que aquestes banderes acrediten la costa de l'Alt Maresme com un dels punts del litoral espanyol més adequats per a gaudir del bany, tan pel que fa a qualitat de l’aigua, de al sorra, l’accessibilitat i els serveis complementaris que s’hi ofereixen com ara la recollida selectiva o l'entreteniment i zones d'esbarjo per a la mainada.

A la població de Calella enguany hi ha com a novetat el servei de socorrisme. Fins ara l'oferia la Creu Roja i enguany el concurs l'ha guanyat una empresa privada d'Alacant. El regidor de Serveis Públics ha explicat el principal benefici: ara els socorristes seran permanents a peu de platja i només s'ocuparan del litoral calellenc.

Altres poblacions de l'Alt Maresme com Pineda de Mar, Arenys de Mar, Canet o Malgrat de Mar han hissat aquests dies les seves respectives banderes blaves. Sant Pol de Mar però ha renunciat a la bandera blava perquè havia de treure les barques de la platja.