dijous, 3 de juny del 2010

Ple municipal

L’equip de govern de Calella presenta aquesta tarda al ple una modificació del sistema de tarificació del subministrament d’aigua potable. Si fins ara el rebut de l’aigua es pagava en funció d’uns trams establerts, es proposa ara que sigui segons el consum real. És a dir, pagar per metre cúbic d’aigua consumit.

Canvi d’opinió del govern municipal de Calella sobre l’estructura tarifària que ha de tenir el rebut de l’aigua. Fins ara, tant l’executiu de Josep Maria Juhé com els anteriors de Josep Basart s’havien oposat a canviar-lo, tot i la insistència dels partits de l’oposició, que demanaven l’aplicació d’un càlcul que tingués una correlació directe amb el consum real.

L’alcalde ha declarat a Ràdio Calella que el rebut constarà des d’ara d’un cànon fix al qual s’hi haurà de sumar el cost de l’aigua consumida. Una modificació, segons Juhé, que beneficiarà les famílies ‘estalviadores’: “els usuaris de l’aigua que consumeixin menys aigua pagaran menys mentre que els consums més elevats també els creixerà el que hauran de pagar. És un sistema tarifari que beneficia el que estalvia i grava el que consumeix més”.

Convergència i Unió presenta a ple una moció relativa als efectes que tindrà en les finances municipals la pujada d’un 2% de l’IVA. Increment que entrarà en vigor a principis de juliol. CiU proposa buscar mecanismes per minimitzar-ne l’augment i el grup municipal d’Esquerra ja ha avançat que hi donarà suport. El portaveu dels republicans Jaume Puig ha indicat que la seva reivindicació no es dirigeix a eximir els ajuntaments del pagament d’aquest impost, sinó a que se’ls retorni "tenint en compte que som l’empresa finalista de moltes obres" -ha indicat el regidor d'Hisenda.

El portaveu d’ERC ha indicat que demanarà als convergents que facin extensives les reivindicacions a les dues entitats municipalistes que representen els interessos dels ajuntaments catalans davant les administracions: la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

El ple de l’Ajuntament de Calella començarà a dos quarts de set del vespre i serà retransmès en directe per Ràdio Calella.