dimarts, 1 de juny del 2010

Premis medioambientals

Una quarentena de localitats de la província de Barcelona, entre elles Calella, opten als sisens Premis Millor iniciativa d'estalvi d'aigua i Millor iniciativa d'estalvi d'energia 2009, convocats per l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

Cada convocatòria lliura un primer premi de 6.000 euros i un accèssit de 3.000 per a cada categoria. Els premis estan dividits en tres categories: A, B i C. Als premis d'estalvi d'aigua opten 13 candidatures: de la categoria A, municipis de menys de 5.000 habitants, s'han presentat Lluçà i Vilanova del Vallès. De la categoria B, localitats d'entre 5.001 i 50.000 habitants, hi ha sis candidatures: Calella, Montgat, Tiana, Montornès del Vallès, Ripollet i Sant Joan Despí. El tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calella, Marc Plans, ha explicat quin és el projecte presentat per la nostra ciutat, un projecte basat en l'aprofitament de les aigües freàtiques del Parc Dalmau per a usos municipals com ara per regar el mateix parc o bé per la neteja dels carrers.

Marc Plans ha dit que amb aquesta iniciativa "s'estalvia durant el primer any de funcionament 2.300 metres cúbics d'aigua".

Els premis es lliuraran a la Sala Tarafa de Granollers el dimecres 9 de juny a les 7 de la tarda, en un acte festiu encapçalat pel president de la Diputació, Antoni Fogué.