dimecres, 9 de juny del 2010

Calella renaixentista

Calella tornarà a l’època del Renaixement a partir d’aquest divendres 11 de juny. El filòleg Jordi Bilbeny serà el ponent que inaugurarà la programació de la ‘Calella Renaixentista’ amb una conferència que oferirà a l’Ajuntamnet Vell titulada ‘Catalunya: el Renaixement esborrat’.

La plaça de l’Església i la de l’Ajuntament seran, de nou, l’escenari on es muntaran diverses paradetes d’artesans que es podran visitar al llarg del cap de setmana.

Qui també participa activament en els actes de Calella Renaixentista és el Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina-Bagué. Així doncs i durant tot el cap de setmana es faran rutes guiades en diversos idiomes des de la plaça de la Constitució.

I també dissabte s’inagurarà al museu l’exposició titulada ‘Margarida Flaquer de Vall: na dona insòlita’ produïda per l’equipament municipal.

D’altra banda ¨els de bon menjar¨ tindran l’oportunitat de provar la cuina de l’època en diversos restaurants de la ciutat. Faran les delicies dels més exigents amb plats a base de peces de caça, xai, estofats i escabetxos cuinats amb herbes aromàtiques com el romaní, la sàlvia, la menta, el fonoll i el julivert. La cuina del Renaixement s’allargarà fins al 20 de juny.

«Programa Calella Renaixentista»