dimecres, 2 de juny del 2010

Congrés català de sinologia

Calella es converteix des d'avui i fins divendres en la seu del novè Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària. Avui però han començat els treballs del dissetè curs intensiu de sinologia i patologia mamària.

Aquest matí s'han posat en marxa a l'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella els treballs del dissetè curs intensiu de sinologia i patologia mamària. Tota una sèrie de conferències i comunicacions que versaran, entre altres, sobre els factors genètics, endocrins o ambientals que poden determinar el càncer de mama.

També s'abordarà l'aspecte psicosocial d'aquesta malaltia. En aquest curs hi participen metges i professionals sanitaris d'arreu de Catalunya com ara de l'Institut Dexeus de Barcelona o de l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona. En el marc d'aquest curs també es fa, dijous, el novè Congrés Català de Sinologia i Patologia Mamària. Una de les taules rodones porta per títol “Conceptes actuals del càncer de mama” i un dels ponents serà el prestigiós oncòleg calellenc Carles Cordón, de la Columbia University.

En aquest mateix marc es fa l'onzena reunió d'infermeria en sinologia i patologia mamària.

Aquests dies l'Alt Maresme ha celebrat també actes lúdics i festius entorn el càncer de mama amb xerrades, exposicions i una caminada solidària que va aplegar més de 2 mil persones.