dimecres, 9 de juny del 2010

Jornada de portes obertes

Càritas Calella vol agraïr a tots els seus voluntaris les hores que dediquen a l’entitat i a les persones necessitades. Per això ha organitzat, un any més, la Diada del Voluntari que tradicionalment consistia en un sopar de germanor i que s’ha reconvertit en una jornada de portes obertes que se celebrarà demà dijous a la seva seu.

Càritas Calella ha hagut de fer una redistribució del seu servei a causa de les obres que les Germanes Josefines –les ‘Hermanitas’- estan fent al seu edifici del carrer Església, on hi havia instal.lat el rober de segona mà. La congregació vol obrir-hi un equipament d’atenció i acollida a dones maltractades i, per això, el rober funciona ara a la seu de Càritas, al carrer Església cantonada amb carrer Raval. Però el trasllat també ha obligat a Càritas adequar la seva seu, obres que s’han allargat durant tres mesos.

Aquest servei de rober s’inclou en el Pla Estratègic que Càritas desplega arreu d’Espanya i especialment en totes i cadascuna de les delegacions que té a les poblacions del Bisbat de Girona. Les peces de roba que dóna la població es distribueixen entre persones necessitades pel seu dia a dia, però també té una altra funció:“l’altra àrea del rober és tenir una mena d’stock per unes certes circumstàncies, pot ser una nit de neu, pot ser una catàstrofe, pot ser un accident, pot ser una presó, pot ser un resident sol que necessita roba i no té qui li porti" -ha indicat la portaveu de Càritas, Júlia Liquete.

L’accés al rober de segona mà de Càritas es troba al carrer Raval, una porta diferent a l’entrada habitual a l’edifici, que s’obrirà de bat a bat aquest dijous amb motiu de la Diada del Voluntari. Una festa que l’entitat solidària organitza per agraïr totes les col.laboracions que rep: “la finalitat és que tothom pugui veure el que s’ha fet".

Amb el trasllat del rober de segona mà a la seu de Càritas, ara s’hi concentren pràcticament tots els serveis que l’entitat presta.