dimecres, 23 de juny del 2010

Revetlla amb precaució

Avui més que mai es fa imprescindible parlar de seguretat, sobretot perquè molta gent, petits i grans, gaudiran de la nit més curta de l'any tirant petards i articles pirotècnics. Per poca pólvora que portin, no deixen de ser artefactes explosius i per tant, si no anem en compte, hi podem prendre mal, ja sigui amb una cremada o amb danys molt més seriosos. El millor aliat avui per a tothom és la precaució.

Durant aquesta nit qualsevol coet es pot desviar de la seva trajectòria i anar a petar a algun lloc on puguin provocar un foc. És difícil que pugui incendiar-se un bosc, però sí que pot haver-hi ensurts a vorals de vegetació i també a material urbà i cases particulars. En aquest sentit el cap operatiu de l'ADF de l'Alt Maresme, Dídac Rey, ha demanat que tothom vagi amb molta cura.

Ara mateix no seria probable que es declarés un incendi forestal, però Dídac Rey insisteix en demanar precaució i allunyar-se de les zones boscoses.

A tots els punts de venda de petards i a tots els organitzadors de fogueres la Generalitat els distribueix com cada any el díptic “revetlles amb precaució”, on s'hi recullen aquest i altres consells per no prendre mal aquest nit.