dimecres, 9 de juny del 2010

Seguiment desigual de la vaga

La vaga dels empleats públics ha tingut un seguiment desigual a la ciutat de Calella. Des del Comitè d'Empresa de l'Ajuntament, Manuel Merchán va explicar ahir al migdia a Ràdio Calella que el seguiment de la vaga al consistori era d'un 40 per cent. Es van establir serveis mínims per als diferents departaments com ara al servei d'atenció al ciutadà i registre, a les brigades i a les diferents regidories.

En el cas de l'ensenyament, també la jornada es va desenvolupar amb normalitat. Tant a l'Escola La Minerva com a l'Escola Doctor Carles Salicrú només 1 mestre de cada centre va fer vaga. Tot i això els mestres volen llançar una reflexió que va més enllà de les retallades en els sous. Consideren que surten perjudicats molts serveis educatius que comencen a desaparèixer com ara les aules d'acollida i d'altres, tal i com va explicar Javier Madrid, director de l'Escola Doctor Carles Salicrú.

Pel que fa als treballadors de l'Hospital de Calella, el seguiment també va ser escàs. Un centenar d'ells es van concentrar per segona vegada en 15 dies per tornar a recordar que la sanitat de per sí viu des de fa molts anys situacions precàries i ara aquesta precarietat es veurà molt més agreujada, tal i com va indicar Marina Saavedra, delegada de CCOO a l'Hospital de Calella.

Els treballadors de l'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella continuaran fent concentracions durant les properes setmanes.