dimecres, 2 de juny del 2010

Subvencions de la Diputació

La Diputació de Barcelona subvencionarà, amb gairebé 188.000 mil euros la realització de 32 projectes impulsats per l’Ajuntament de Calella. Han estat inclosos en la convocatòria del 2010 del Pla de Concertació Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat, oficialitzada el passat dilluns.

Tot i que la xifra és inferior al paquet d’ajuts econòmics rebuts l’any passat, pràticament totes les àrees de govern de Calella se’n beneficiaran. Fonts municipals han indicat que els projectes poden posar-se en marxa de forma imminent.

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Calella, Jaume Puig, s’ha mostrat satisfet en confirmar-se l’import total de les ajudes que es rebran aquest 2010 per part de la Diputació de Barcelona. 187.818 euros per finançar un total de 32 projectes en l’àmbit de l’educació, la joventut, les polítiques d’igualtat home-dona, la participació ciutadana, la sostenibilitat, la cooperació al desenvolupament, la salut pública, l’esport, la difusió artística i la cultura, el patrimoni cultural, els mercats i fires o el comerç i el consum.

Destaca sobre les altres la partida concedida al projecte de ‘Millora de les condicions de seguretat i salubritat a les platges de Calella”, que és de 30.600 euros. La resta es mouen entre els 8.000 i els 1.000 euros. Per exemple 8.759 euros que permetran desenvolupar un projecte de ‘Circuits saludables’ vinculats a l’esport; 7.000 euros per al desenvolupament del ‘Projecte museogràfic del Far de Calella’; o 7.800 euros per a dur a terme accions de foment de la cooperació empresarial.

Iniciatives que a partir d’ara es començaran a executar. Jaume Puig, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Calella, ha indicat que "així es podrà instal.lar un sistema d’estalvi d’aigua potable als jardins del Parc Dalmau, s’endegarà un estudi d’obertures al Mercat Municipal i un projecte de dinamització de la Fàbrica Llobet-Guri; o amb 7.000 euros s’iniciarà l’elaboració del Reglament de Participació Ciutadana".

La Diputació de Barcelona també ha aprovat subvencionar activitats i certamens concrets: la Quinzena Solidària (3.500€), el Festimatge 2010 (1.800€), la Fira Gegantera que se celebrarà en el marc de la Fira de Calella i l’Alt Maresme 2010 (1.000€); i les 12 Hores de Tennis Taula, les 24 Hores de Bàsquet i els Opens de Catalunya de Tennis Taula (3.157€).