dimecres, 23 de juny del 2010

Festival internacional Ciutat de Calella

Noruega, França, Itàlia o Suècia són els països que representen les bandes de música i els grups folklòrics que participen aquests dies al Tercer Festival Internacional – Ciutat de Calella ‘Memorial Carlo Ruga’. Una iniciativa dels grups turístics Incoming i Serhs Tourism, en col.laboració amb l’Associació Turística de Calella i amb el suport de l’Ajuntament de Calella.

Els participants, guarnits amb els vestits típics regionals, es passegen aquests dies pels carrers de Calella donant un toc d’alegria i color a les tardes del mes de juny.

Una quarantena de grups folklòrics i musicals europeus es troben aquests dies a Calella per a participar en la tercera edició del Festival Internacional que se celebra fins aquest dissabte 26 de juny.

La Carpa de la Platja és cada nit el punt de reunió de les bandes, on hi representen números folklòrics i ofereixen concerts a partir d’un quart de nou del vespre.

Abans però, porten el seu espectacle pels carrers i places de la ciutat, on capten l’interés dels vianants. Avui, per exemple, faran una cercavila des de la riera Capaspre fins la plaça de la Constitució i, després d’una petita exhibició, es dirigiran a l’envelat de mar.

Per demà dijous s’ha programat una doble sessió. Al matí, a partir de 3/4 d’11, actuació de les bandes musicals a la plaça de l’Església. Al vespre es farà la gala de clausura del Festival amb una àmplia sessió a l’envelat de la platja des de quarts de 4 de la tarda fins ben entrada la nit. Música que es combinarà amb balls típics de Noruega, França, Itàlia i Suècia.

Amb tot, el cartamen s’allargarà fins dissabte únicament amb els grups musicals. Els organitzadors indiquen que el certamen representa l’arribada d’un miler de turistes.

«Programa Festival de Grups Folklòrics»