dimarts, 8 de juny del 2010

Simó i Carretero a l'Aplec

El món polític també s'ha deixat veure per l'aplec de Calella, l'Aplec Pairal de Catalunya. Diumenge va ser a Calella la portaveu d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya. Anna Simó, qui va estar acompanyada per la cap de llista dels republicans a la ciutat altmaresmenca, Cristina Gómez, la regidora de Cultura, Pilar Rocafort, i el diputat Pere Aragonès, qui va reconèixer que era la primera vegada que visitava l'aplec calellenc.

En l'àmbit de la política nacional, Simó va destacar que el país viu una situació molt complicada, que s'ha arribat a un final de cicle marcat per la crisi econòmica i financera i també per una crisi política respecte a la relació Catalunya-Espanya. En el cas de la crisi, segons la portaveu d'Esquerra al Parlament, no l'estan pagant en la mateixa mesura que els treballadors, els principals causants, que són el sector financer. Simó també va recordar que al 1995 es va fer el Pacte de Toledo on es va fixar que les pensions s'actualitzaven.

També va ser a l'Aplec el líder de Reagrupament, Joan Carretero, qui va estar acompanyat pels impulsors a Calella de Reagrupament. Carretero va lloar la feina que fan els membres de l'Agrupació Sardanista de Calella en defensa de la dansa nacional de Catalunya. També va referir-se a la crisi econòmica afirmant que "ara qualsevol català que no sigui independentista és que és enemic de Catalunya".

Joan Carretero va expressar des de Calella la seva voluntat que el president del Barça s'acabi incorporant a Reagrupament.