divendres, 25 de juny del 2010

Estiu menys complicat?

Aquest estiu no serà tan complicat com semblava de cara al risc d'incendis. Així ho asseguren les ADF després d'aquests mesos en què les pluges han estat freqüents i les temperatures suaus. La humitat també ha fet que el sotabosc no estigui gaire sec.

Les Associacions de Defensa Forestal preveuen una temporada d'incendis forestals poc complicada gràcies a les previsions meteorològiques, tant les dels darrers dies com les que hi haurà a l'estiu. Davant la incertesa de tenir un estiu calorós o fresc, Dídac Rey, de l'ADF de l'Alt Maresme ens treu de dubtes: "serà un estiu amb pluja".

Aquesta previsió dóna un respir als encarregats de l'extinció d'incendis, però tenen clar que, tot i això, no es pot abaixar mai la guàrdia i cal estar sempre atent a qualsevol perill que pugui causar un incendi forestal.

Aquests tres elements que poden provocar els incendis són els anomenats tres trentes: 30% d'humitat, 30 graus de temperatura i 30% de massa forestal. Justament aquest última paràmetre pot ser un perill, ja que el temporal de vent i neu va tombar molts arbres que ara s'estan desbrossant.