dimarts, 19 de maig del 2009

Recorregut Half Challenge

Aquest dijous començarà l’activitat a l’entorn del Primer Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme amb l’obertura de l’EXPO i el Punt d’Informació que s’instal.larà al Passeig Manel Puigvert, i que es mantindrà actiu fins diumenge, el dia de la cursa.

Calella, com a seu de l’esdeveniment, aglutinarà la major part del moviment que generarà aquesta prova esportiva d’àmbit comarcal.

El tret de sortida es donarà diumenge a dos quarts de 8 del matí amb la prova de natació, a mar obert. Els triatletes es llançaran a l’aigua des de la platja Gran de Calella, al sector dels Banys la Gavina. Hauran de completar el circuit, delimitat per cinc boies neumàtiques, de 1.900 metres de distància.

Un cop superats, els triatletes es dirigiran fins la zona de transició per treure’s el neoprè i agafar la bicicleta. Començarà llavors la cursa en bicicleta per tot el Maresme.

Passaran pel camí del Cementiri Vell fins arribar al pas soterrani del Rierany dels Frares per entrar al nucli urbà. Agafaran llavors el carrer Anselm Clavé i el carrer Montserrat fins arribar a la carretera Nacional 2.

Des d’aquest punt, els creuaran pràticament tot el Maresme, des de Sant Pol fins a Cabrera. Just aquí, els triatletes iniciaran un petit port, que trenca amb la planor del recorregut que hauran fet fins al moment: passaran per Argentona i Dosrius.

De nou a la Nacional2, els participants arribaran al Masnou, faran la volta i encararan novament Calella. Per la tornada, els triatletes no deixaran en cap moment la carretera Nacional 2, fins a completar els 90 quilòmetres de recorregut.

A l' arribar al terme municipal no hauran finalitzat encara. Hauran de dirigir-se una altra vegada fins la zona de transició. Per això, els esportistes entraran dins el municipi pels mateixos carrers per on en sortien.

Quedarà la tercera de les disciplines. La cursa a peu: una mitja marató de 21 quilòmetres i 100 metres que discorrerà per la zona nord del Maresme.

El circuit s’iniciarà en direcció Barcelona, els esportistes correran pel Passeig de Mar de Calella fins al final del Passeig de Garbí. Faran un gir de 360 graus i tornaran pel passeig fins a creuar el Club Nàutic. Es dirigiran llavors cap a Pineda, Santa Susanna i Malgrat de Mar, fins al camí de la Pomereda. Serà aquí on faran el gir per encarar novament Calella, seguint el recorregut invers.

Els triatletes tornaran a entrar al nucli urbà, passaran pel carrer Jovara, giraran al carrer Ànimes i pujaran cap a la zona esportiva de la Muntanyeta, que serà el final de la cursa.