dimarts, 12 de maig del 2009

Calella prepara el dia de la Salut de les dones

El 28 de maig es commemorarà el dia de la Salut de les dones. A Calella hi ha 3 activitats preparades, que seran els dijous 21 i 28 de maig, a més del 4 de juny.

Es tracta d'una jornada internacional que es va instituir a Costa Rica l'any 1987 amb l'objectiu de promoure un dia a l'any per fer públic l'estat de salut de les dones, les seves demandes i el compromís de les administracions per ajudar-les. La regidoria de ciutadania i l'Associació de Dones de Calella han definit un programa amb 2 tallers i una conferència per commemorar aquesta jornada. El primer serà el 21 de maig. L'agent d'Igualtat, Núria Soler, ha comentat que es tracta de donar nom al cansament i al malestar general de les dones amb un taller anomenat que també tractarà sobre el dolor.

Aquest taller, que es farà el dia 21 a les 7 del vespre al Casal l'Amistat, serà conduït per Margarita López, membre del centre d'anàlisi i programes sanitaris. Repetirà així visita a la nostra ciutat, on ja va ser convidada per realitzar xerrades sobre salut, amb un alt grau de satisfacció entre els participants.

El 28 de maig hi haurà una conferència de l'endocrinòloga de l'Hospital de Calella per abordar qüestions referents als règims i les dietes. I per últim el 4 de juny es farà de nou un taller orientat a debatre sobre els efectes que té a la salut l'exigència en estètica i imatge corporal de les dones, a càrrec de la companyia Drac Màgic.