divendres, 15 de maig del 2009

El Museu Arxiu organitza activitats per diumenge

El Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus organitzant per aquest diumenge dues activitats en les que hi podrà participar tothom qui ho vulgui.

Serà una jornada de portes obertes de la pròpia instal.lació i una visita guiada per descobrir la història de Calella a través dels seus carrers i edificis.


El Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué de Calella és un dels 120 museus catalans que celebraran el Dia Internacional dels Museus; una festa instaurada per l’ICOM, el Consell Internacional dels Museus, per tal de fer arribar les institucions museístiques i el seu personal a la població en general.

A Calella això es traduirà en la realització de dues activitats que tindran lloc aquest diumenge a partir de les 10 del matí. En primer lloc, una jornada de portes obertes pel propi recinte que permetrà, a més, conèixer la que és considerada la “Joia del Museu”. Es tracta del Tritó de Can Pelayo. D’ell ens en n'ha parlat la directora del Museu, Carme Torm, qui ha explicat que "era una peça ornamental de la façana de Can Pelayo, que va estar molt temps al Museu abandonada, i ara l'hem recuperat".

La jornada de portes obertes s’allargarà fins a les dues de la tarda i de forma paral.lela, el personal del Museu oferirà la possibilitat, a més, de participar en una visita guiada al Centre Històric de Calella.

La ruta permetrà conèixer una mica més la història de la nostra ciutat, els seus carrers i edificis; tals com Can Galceran, l’antiga casa Roger o Can Salvador de la Plaça. Totes tres volten la plaça de l’Ajuntament. Es passejarà també pel carrer Escoles Pies, el Jovara o Bartrina, on hi ha la capella de Sant Quirze.
S’han previst tres torns de visites segons l’idioma: a les 10 es farà en anglès, a les 11 en castellà i a les 12 del migdia en llengua catalana.

La directora del Museu ha indicat que la visita guiada d’aquest diumenge podrien fer-se de forma habitual per tal de donar a conèixer la riquesa patrimonial de Calella. Informació que no ha estat suficientment divulgada entre la població i que demanda, de forma específica, el turista que visita Calella.

«Programa Museu 17 de maig»