dilluns, 11 de maig del 2009

Juhé dóna suport a la plataforma per millorar el finançament local

L'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha valorat la proposta de l'alcalde de Palafolls per liderar la creació d'una plataforma d'ajuntaments que defensi una millora del finançament local des d'una perspectiva àmplia. Juhé ha reconegut que comparteix el sentiment de Valentí Agustí i també creu que els municipis s'han de fer càrrec de despeses que no els pertocarien, com sanitat o educació.

Josep Maria Juhé ha recordat que els Ajuntaments són l'administració més propera al ciutadà i on primer s'adrecen les queixes dels veïns, tot i que siguin qüestions que pertoquen a administracions supramunicipals.

Juhé ha posat també com a exemple de despeses que no els pertoquen el manteniment del CAP o dels centres educatius, un cost que hauria de finançar la Generalitat. L'alcalde ha assegurat que això és una situació que ve d'antic. Per tant, diu que no serà fàcil solucionar-ho, i menys ara que la Generalitat també arrossega greus problemes de finançament.

Juhé ha posat de manifest que els Ajuntaments són els organismes que més pateixen la crisi, i ha reclamat que es replantegi el seu finançament tan bon punt sigui possible.