dimecres, 13 de maig del 2009

Calella a la guia sobre el teixit industrial del Maresme

La xarxa de biblioteques municipals del Maresme ha editat una nova guia de recursos, aquest cop enfocada en el teixit industrial de la comarca. La guia es diu "El Maresme, una comarca que treballa" i vol aplegar documentació existent a les biblioteques públiques sobre els sectors com la industria i el comerç.

En aquesta guia cada municipi hi ha ressaltat un sector industrial, una fàbrica o un comerç que hagi marcat una època. En el cas de Calella hi ha una imatge de bobinats Ferrer al carrer Indústria, una fàbrica de bobinatge de fils industrials sintètics en actiu des de 1973. La fotografia està acompanyada d'un text de Francesc Grau Viader.

El text explica que el gènere de punt a Calella es va limitar gairebé tot a la fabricació de mitges i mitjons, i tota la ciutat en vivia. Moltes dones treballaven des de casa seva amb màquines anomenades “remalloses” o “gregues”, i portaven un carretó amb una saca enorme plena de roba blanca per treballar fora la fàbrica. L'escrit de cada poble parla del motor econòmic al seu municipi, tema molt escaient en l'actual context de crisi econòmica, segons ha indicat Dolors Llavall, directora de la biblioteca de Can Salvador de la Plaça.

La guia es pot consultar a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça i inclou un índex de bibliografia consultada i una referència sobre a quina biblioteca es pot trobar cadascun dels llibres ressaltats.