dilluns, 4 de maig del 2009

Manel Nadal parla de la variant de la N-II i de Rodalies de RENFE

Les infraestructures al Maresme van ser el principal tema de la conferència que Manel Nadal va oferir dijous a Calella. El secretari de Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat es va mostrar optimista pel que fa a l'avanç en la negociació del projecte de la futura variant de la N-II.

De moment però no s'ha fixat un calendari. A Calella també es va parlar del projecte de desdoblament discontinu de la via del tren entre Arenys i Blanes, una qüestió que s'haurà d'adaptar a cada territori, segons ha indicat Nadal als micròfons de Ràdio Calella i Maresme Digital TV.

En qualsevol cas aquestes variants serien una solució a llarg termini en aquelles zones on el desdoblament no sigui adequat. De fet, l'Ajuntament de Calella ja va deixar clara la seva postura respecte al desdoblament de la via en el seu pas pel municipi. Per això va aprovar per unanimitat un manifest conjunt sobre aquesta proposta on es manifesta l'oposició al desdoblament per l'actual traçat.

En qualsevol cas, els detalls del projecte s'hauran de continuar treballant quan s'està a l'espera del traspàs definitiu de rodalies, previst pel mes de juliol. Aquesta setmana s'haurien de tancar els últims serrells del traspàs, coincidint amb la visita a Barcelona del ministre José Blanco.