divendres, 29 de maig del 2009

Manel Mas fa una crida a votar el 7 de juny

El diputat al Congrés del PSC Manel Mas va parlar ahir de la importància que suposa anar a votar el 7 de juny a les eleccions europees en un acte celebrat al Teatre Orfeó calellenc.
En aquest sentit, va recordar que el 70 per cent de les lleis que es fan al Congrés dels Diputats són transposicions de directives europees.

Mas va indicar que hi ha un procés de renacionalització de la Unió Europea, "una Unió que no avança", cosa que es complica amb una crisi mundial que no s’esperava.
El diputat socialista va assenyalar que Suïssa està en recessió i que el drama nacional és l’atur. En aquest sentit, també va apuntar que a Alemanya hi ha 4 milions d’aturats com a Espanya, si bé va dir que la proporció en relació als habitants no és la mateixa.
Sobre la crisi mundial també es va referir a la desregulació dels mercats que hi ha hagut, "cosa que no ha anat bé"-ha reblat Mas , qui ha assenyalat que "en aquests moments hi ha un procés de dretanització".

Un altre exemple que va posar per subratllar la importància del Parlament Europeu va ser la normativa que permet la liberalització dels serveis, traient proteccionismes i que modificarà 45 lleis espanyoles.

Manel Mas va indicar que és patètic el debat perquè Espanya entrés a la reunió del G-20 ja que, segons Mas, hi hagués hagut d’haver una única veu europea que representés els 500 milions de persones.

El diputat i exalcalde de Mataró va lamentar que la posició conjunta d’Europa per combatre la crisi no hi és; en canvi sí que hi ha una organització social similar entre tots els països europeus que contrasta amb els Estats Units on hi ha estats que encara tenen pena de mort.