dimecres, 27 de maig del 2009

Evolution valora positivament el Half Challenge, tot i que es tancarà amb dèficit

Evolution, l’empresa organitzadora del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme, assegura que la prova de diumenge es va tancar amb èxit i que la valoració, tant dels participants com de la societat maresmenca, ha estat òptima. Amb tot, admeten que, de cara a l’octubre, s’hauran de polir certs aspectes.

L’organització del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme ha fet el primer balanç oficial del desenvolupament de la prova després del primer fet diumenge sobre terreny durant la transmissió de Ràdio Calella; narració conduïda per Vadó Itchart i Jordi Bota. Tot i admetre que s’hauran de resoldre alguns aspectes a nivell organitzatiu i tècnic de cara al Challenge de l’octubre, el director general de l’empresa Evolution ha fet una valoració molt positiva. Ha dit que tant els esportistes, com els ciutadans del Maresme i els representants institucionals es van felicitar per l’èxit de la jornada.

Es reafirma en què el Half ha estat, en el fons, una prova de foc a partir de la qual tothom ha pogut comprovar el que representa una prova esportiva d’aquesta dimensió. Això ha de permetre, segons Mondéjar, esvaïr dubtes i aconseguir una major implicació per part d’aquells estaments que miraven el triatló amb escepticisme i més tenint en compte famílies que vénen no només durant aquests dies sinó durant l'any per anar entrenant .

Evolution ha volgut reconèixer, a tot això, la contribució feta per part del Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments de la zona, sobretot, a l’hora de permetre la disputa de la cursa en bicicleta per la Nacional2.

A nivell econòmic, l’empresa indica que el Half es tancarà amb un dèficit inicial de més de 300.000 euros i que, a partir d’això i de cara a l’octubre, s’espera una major implicació del sector i les empreses de l’àmbit privat. I és que el pressupost per la prova de llarga distància es xifra en el 1.200.000 euros.

Pel que fa a la participació d’esportistes, el Half de diumenge va aplegar 2100 triatletes de 23 països. El dispositiu de seguretat va permetre que es tanqués sense cap accident, i a nivell tècnic es van produir alguns condicionants meteorològics que van impedir que la prova es desenvolupés segons el previst. Sobretot en el sector de la natació. Respecte la polèmica que s’ha generat per les desqualificacions en la cursa en bicicleta, un total de 260, l’organització trasllada la responsabilitat d’aquesta decisió als jutges de la Federació Catalana de Triatló.

Amb tot, Evolution ha manifestat no estar content amb l’actuació de la Federació i anuncia que prendrà mesures de cara a la propera cita del mes d’octubre.