dilluns, 4 de maig del 2009

Junqueras parla de la sobirania a Calella

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha presentat a la biblioteca de Calella el llibre “Les proclames de sobirania a Catalunya”, del qual ell n'és un dels tres autors. Junqueras ha estat convidat per la secció local d'ERC a Calella i la llibreria el Faristol, en qualitat d'historiador.

El llibre “Les proclames de sobirania a Catalunya” descriu, un darrere l’altre, tots els que es consideren moments de sobirania al país, i s'hi analitzen breument els precedents, el context, les causes, els suports i els punts febles que van provocar el fracàs. Oriol Junqueras ha comentat que aquest llibre pot ajudar a prendre consciència dels fracassos i èxits col•lectius, i tenir més clar què volem com a catalans.

Junqueras ha puntualitzat que les proclames de sobirania mai no van ser una maniobra aïllada dels líders polítics sinó que estaven en sintonia amb les reivindicacions del poble. D'aquesta manera s'estableix el lligam entre la sobirania per a Catalunya i la millora de les condicions de vida dels catalans.