divendres, 22 de maig del 2009

Comença la campanya electoral

Els representants de tots els partits polítics de Calella han iniciat aquesta mitjanit la campanya electoral de les eleccions europees amb una crida a la participació. Montserrat Candini, Josep Maria Juhé, Jaume Puig i Josep Maria Vila coincideixen a destacar la importància que tenen per als catalans les decisions que es prenen en el si del Parlament europeu.

La regidora de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Calella ha destacat que Europa està plena d'oportunitats i anima els ciutadans a votar en clau catalanista. Montserrat Candini considera que el seu partit defensarà a Europa els interessos des d'un punt de vista territorial i de nació. Candini ha posat l'accent en aspectes socials i econòmics.

Per la seva banda, des del PSC Josep Maria Juhé fa una crida a la participació i ha ressaltat la importància d'aquests comicis ja que al Parlament d'Estrasburg es debaten qüestions com ara la jornada laboral dels ciutadans europeus o d'altres de caràcter social, econòmic o cultural.
Josep Maria Juhé explica que el seu partit defensa una proposta progressista.

Des d'ERC de Calella, Jaume Puig també insisteix a fer una crida a la participació ja que la majoria de qüestions que passen, es debaten i aproven a Europa "ens afecten a la nostra vida quotidiana". Jaume Puig fa una crida al vot independentista i ha destacat que Esquerra té una feina a fer a Europa per defensar com a país, entre d'altres, la cultura i llengua catalana.

Des del Partit Popular, el regidor Josep Maria Vila recorda que el 70 per cent de les lleis que s'apliquen als països europeus vénen de l'euro cambra. A més, Vila espera un bon resultat per al seu partit en el conjunt d'Espanya. Vila ha criticat les banderoles del PSC ja que li sembla una ignonímia que s'acusi de la crisi a una sèrie de persones " a qui no es pot demostrar que siguin culpables d'això".

Des d'avui doncs tenim 15 dies intensos de campanya electoral per a uns comicis que es celebraran diumenge 7 de juny. Els actes han començat per alguns partits calellencs aquesta passada mitjanit amb la tradicional enganxada de cartells. ERC ho ha fet al carrer Bruguera amb el carrer Raval. La resta de partits però no han fet aquesta enganxada de cartells. Dels actes previstos pels propers dies i ja confirmats pels propis partits destaquem un dinar organitzat per CiU de Calella el proper 1 de juny a l'Hotel Bernat Segon per reflexionar sobre les polítiques europees. Per la seva banda, el PSC de Calella farà el 28 de maig a partir de 2/4 de 9 una trobada amb el diputat al Parlament espanyol Manel Mas. Serà al Teatre Orfeó Calellenc. El títol de la conferència és "Europa, Espanya, Catalunya".