dijous, 21 de maig del 2009

La pau, temàtica de la Quinzena solidària

Calella es troba ja immersa en els actes de la Quinzena Solidària 2009 que impulsa la regidoria de Ciutadania de l'Ajuntament. Enguany la temàtica és la pau i l'anàlisi dels conflictes armats que hi ha actualment al món. Durant aquests dies Calella també s'afegeix a la festa del comerç just.

Fins avui dijous es pot veure l'exposició “Camí cap a la pau. La transformació pacífica dels conflictes” de Creu Roja, instal·lada a la Plaça de la Constitució.

Dels actes d'aquesta iniciativa destaquem també aquest dissabte a partir de les 6 de la tarda a la Plaça de l'Església es farà el Sidral Solidari. Durant 2 hores hi haurà jocs cooperatius, la confecció d'un mural per a la pau, tallers d'elaboració d'instruments amb material reciclat. La regidora de Ciutadania, Pilar Rocafort, destaca que el mes de maig és sinònim de solidaritat a la nostra ciutat.

Com cada any les entitats de la població també s'impliquen a la Quinzena Solidària. En aquest sentit, durant el Sidral Solidari es farà una mostra de dansa del ventre a càrrec de Dones de Calella i hip hop a càrrec del grup “Los Renacientes”. També hi haurà venda de productes de comerç just i mostra d'entitats de cooperació i solidaritat.

Dilluns 25 a la sala d'actes de l'Ajuntament Vell es farà la projecció de l'audiovisual sobre els projectes de cooperació i solidaritat 2008 elaborat pel Consell Municipal de solidaritat de Calella i Ràdio Calella Televisió. A continuació es farà una xerrada sobre els drets humans al Sàhara.

El 28 de maig cinèforum a la Sala Mozart amb la projecció de la pel·lícula “La Classe”. Hi haurà diferents passis. A les 6, a 1/4 de 9 i a 2/4 d'11. A les 10 es farà un col·loqui a 2 professores de l'Escola Pia de Calella.

Completen els actes de la Quinzena Solidària un recital de poesia per la pau sota el títol “la temptació de tindre sang i músculs” a l'espai La Vella Europa, del carrer Anselm Clavé 128.

Tanca els actes de la quinzena solidària l'hora del conte. Dissabte dia 30 a partir de 2/4 de 12 del matí a la biblioteca Can Salvador de la Plaça es fa l'hora del conte amb l'espectacle Contes a ple dret a càrrec de Vadecontes.