dimecres, 20 de maig del 2009

L'Ajuntament informa sobre la mobilitat del dia del Half Challenge

Aquests darrers dies l’Ajuntament ha enviat als ciutadans una carta informativa on s’indica quins són els carrers afectats i quines alternatives hi ha amb motiu del Half Challenge.

Possiblement els principals problemes de mobilitat pel Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme els ocasionarà la cursa en bicicleta.

Tenint en compte la velocitat que poden agafar els triatletes, la Policia Local de Calella vigilarà especialment uns 70 punts conflictius detectats dins la trama urbana de Calella. L’objectiu serà oferir seguretat i garantir la mobilitat dels vianants i, en determinades zones, fins i tot de cotxes, tal i com ha explicat el regidor de Governació i Mobilitat, Jaume Palet, al programa Cronòmetre a zero.

La millor opció de mobilitat durant el dia 24 serà anar a peu i deixar el cotxe a casa. I aquest és el missatge que es vol donar als calellencs però també a la gent que pugui arribar de fora. Tot i això, l’Ajuntament mirarà d’oferir un servei de transport interurbà que connecti els dos extrems de Calella. En aquest sentit, es pensa en una ruta alternativa del Carrilet.

Inevitablement hi haurà gent que arribarà a Calella en cotxe i podran disposar de les habituals zones d'aparcament, a excepció dels carrers per on passarà la cursa, ja sigui la de bicicleta com la cursa a peu: en aquest cas, carrer Anselm Clavé, part de Jovara, Ànimes i als circuits de la zona hotelera. Tot i que en un principi es creia que, per qüestions organitzatives no es podria aparcar al passeig de Mar o a l'aparcament de darrera la Fàbrica Llobet-Guri, finalment s'hi podrà aparcar però els vehicles quedaran immobilitzats durant tot el diumenge dia 24, fins que s’acabi la prova.
Aquesta restricció també s'aplicarà a l'aparcament que hi ha sobre les pistes d'atletisme, al parquing de les palmeres i el de la Renfe.

L’Ajuntament de Calella ha habilitat un número de telèfon d’informació ciutadana sobre el Half Challenge. És el 667 182 274.

«Senyalització Carrers Challenge»