dimarts, 5 de maig del 2009

L'art dels grafits

Ja ha quedat obert el període de presentació de propostes per al taller de grafits que es farà el cap de setmana del 15 i 16 de maig a Calella. El taller el promouen conjuntament les àrees de Comerç i Joventut amb l'objectiu que aquestes obres d'art es puguin exhibir a les parets del renovat mercat municipal de Calella. Aquest és el segon concurs de grafits que convoca l'Ajuntament. El primer va ser al mes de novembre amb motiu de la celebració de l'Esclat.

El taller, dirigit pel grafiter Sendys, s'adreça als joves que tenen una certa experiència en aquest art urbà. Divendres 15 de maig i dissabte 16 els passadissos exteriors de la Fàbrica Llobet-Guri s'ompliran de murals d' 1'80x1'80 metres que seran omplerts amb l'art i la imaginació dels joves. La temàtica però dels grafits és molt concreta: l'alimentació i el mercat.

La tècnica de Joventut, Judit Morillas, ha volgut subratllar que els grafits són un art urbà i s'ha de diferenciar de les signatures que es troben pels carrers.

D'altra banda, la regidoria de Joventut ha organitzat una sessió de rap amb el grup Los Renacientes el divendres 22 de maig.