dimecres, 6 de maig del 2009

La 42ena Exposició i Concurs de roses a punt

Aquest proper cap de setmana el perfum de les roses tornarà a envair tots els racons de la nostra ciutat. Si més no el claustre de l'Escola Pia, on s'hi farà la 42ena Exposició i Concurs de Roses de Catalunya. Seran els dies 9 i 10 de maig.

Dissabte a les 5 de la tarda s'inaugurarà la mostra que estarà oberta fins diumenge a les 8 del vespre. La novetat més destacable és que enguany s'ha ajuntat l'exposició-concurs de roses amb un seguit d'activitats complementàries. L'alcalde de Calella, i regidor de Medi Ambient, Josep Maria Juhé, ha qualificat aquests actes com una gran festa al voltant del medi natural.

Aquest any es fa un petit canvi d'ubicació i la mostra tindrà lloc als 2 claustres de l'Escola Pia, amb un espai destinat a les roses i l'altre a diverses mostres, entre les quals hi ha una exposició de bonsais, una altra de l'Agència Catalana de Residus i una sobre consums energètics i les seves alternatives, entre d'altres. Tot plegat forma un certamen que atreu gent de tot el país i també calellencs que es dediquen al món de les roses. També hi haurà una observació astronòmica.

Demà es farà una xerrada a la biblioteca de Can Salvador de la Plaça sobre com cuidar les roses, a càrrec de Teresa Vidal, roserista de Sant Cebrià. Aquest any presidirà la inauguració de l'exposició de roses el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, que a més de polític conserva la professió de pagès.

«Programa Exposició»