dijous, 28 de maig del 2009

Les banderes blaves tornaran a onejar

Les dues platges de Calella han renovat la bandera blava. Aquesta ecoetiqueta acredita el compliment d’uns estrictes criteris de sostenibilitat medioambiental, relatius tant a l’aigua, com a la sorra i els serveis que s’ofereixen.

A Calella, la bandera ha onejat en els últims anys tant a la platja Gran com a la Platja de Garbí, i aquest estiu ho tornarà a fer.


La Fundació per a l’Educació Ambiental garanteix la qualitat de les dues platges de Calella. Ho fa atorgant una bandera blava a la platja de Garbí i a la platja Gran; dues de les zones del litoral català que compleixen amb els estrictes criteris de sostenibilitats marcats pel programa educatiu “Blue Flag”.

Com en els anys anteriors la Platja de Garbí també rebrà una altra certificació, la Q de qualitat, que l'alcalde de Calella recollirà la setmana que ve.
Al Maresme, unes altres 9 platges tindran banderes blaves. No serà una novetat a la platja del centre de Malgrat de Mar, o a la dels pescadors de Pineda, entre d’altres, però sí que per primera vegada la bandera blava presidirà la platja de Cavaió d’Arenys de Mar. També se’n trobaran a la platja de Canet, a la dels tres Micos de Caldes d’Estrac, a la de Sant Vicenç de Montalt i Ocata.

Sant Pol de Mar és l’altre població maresmenca distingida amb dues banderes: una per la platja de Sant Pol i l’altre per la Platjola.

Abans de concedir una de les distincions, el litoral passa un estricte examen ambiental que es divideix en quatre àrees d’anàlisi: per una banda la informació i educació ambiental. També la qualitat de l’aigua, dins la qual es valoren alguns parametres com l’existència de canals d’abocament de residus industrials o la preservació de la fauna i la flora autòctona.

Que l’organistme responsable del litoral constitueixi un comité que coordini les auditories periòdiques i que, a més, garanteixi l’habilitació d’àrees sanitàries i que es prohibeixi l’acampada, entre altres.

En matèria de seguretat i serveis, es valora que hi hagin àrees de salvament i emergències, o uns mínims d’accessibilitat.