dilluns, 25 de maig del 2009

Satisfacció pel Mig Challenge

Tota la societat calellenca i maresmenca considera que la celebració del mig Challenge ha estat un revulsiu per a la comarca. Un fet que marca un abans i un després pels maresmencs.

Tot són paraules positives a l'hora de valorar la celebració del mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Membres de tots els sectors socials, culturals, esportius i polítics de Calella i la comarca coincideixen a destacar un abans i un després del mig triatló. L’alcalde de Calella i president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme Josep Maria Juhé ha qualificat d’extraordinària i impressionant la jornada viscuda ahir a la ciutat. Juhé ha volgut subratllar el comportament cívic i l'esforç de tolerància dels ciutadans de Calella.

Una valoració positiva que també comparteix la senadora calellenca i regidora a l'oposició, Montserrat Candini, qui ha destacat que la jornada va ser esplèndida. Candini ha remarcat que la celebració del Half Challenge demostra que hi ha alternatives que ajuden a situar Calella en el mapa i ha recordat que el seu grup, Convergència i Unió, va aconseguir 100.000 euros del Govern central per la celebració d'aquesta prova.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, creu que el Challenge és un estil de vida i s'ha aconseguit traslladar l'esperit de Roth a Calella i al Maresme. També ha recordat que hi ha previstes 7 proves a tot el món de la Challenge, la quarta que s'ha fet aquest diumenge a Calella i la cinquena que es farà a l'octubre.

Encara en el capítol de reaccions, el president de la Fundació Turística Costa de Barcelona-Maresme, Joan Campolier, ha destacat que va creure en aquest esdeveniment des d'un primer moment. Segons Campolier "si ara han vingut 2000 atletes, pel 4 d'octubre se n'esperen 4000 amb les seves corresponents famílies", un fet que produirà un efecte molt positiu pel turisme de la zona.

Un dels participants a la prova, l’entrenador del Barça Atlètic, Luis Enrique, també ha tingut paraules d'agraïment pels organitzadors de la prova i pels ànims que ha rebut durant la cursa per part del públic. L'ex-jugador blaugrana ha destacat a rtvcalella.cat que el moment més dur ha estat durant la prova de natació per les fortes onades.

Els ciutadans de Calella que havien expressat una certa expectació davant la celebració del triatló consideren que ha estat una experiència positiva per als sectors comercials i empresarials de la ciutat.