dimecres, 10 de juny del 2009

Calella: al juny de festa!!!

El mes de juny es presenta farcit de propostes culturals i lúdiques a Calella. En destaca la celebració de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, la festa major petita de Calella, amb activitats que començaran divendres dia 12 i s’acabaran diumenge 21.

Especialment atapeït serà el cap de setmana del 13 i 14 de juny. S’ajunten els actes de Festa Major, les festes de Corpus que a Calella es traduiexen en la confecció de les tradicionals catifes de flors; i per últim, el programa de Calella Renaixentista.

Calella té aquests dies l’oportunitat de descobrir els seu passat renaixentista a través d’un programa d’activitats lúdiques que han confeccionat les àrees de Cultura, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Calella, amb el suport de diverses entitats locals. Durant 5 dies, la nostra ciutat és l’escenari de diferents propostes adreçades a un públic molt heterogeni. En destaca una interessant conferència sobre una de les famílies més rellevants de la història de Calella: la família dels Roger. En parlarà l’arxiver municipal al pati del Museu Josep Maria Codina i Bagué el pròxim 12 de juny. El gruix de les activitats del programa Calella Renaixentista es concentraran el cap de setmana amb la Fira d'Artesans, la demostració de bastoners i les degustacions a càrrec del Grup pa, Vi i Moltó. També hi haurà "la mostra de dansa a càrrec de l'escola de Dansa de Mercè Penosa, un concert de música renaixentista a càrrec dels professors de l'escola de música de Can Llobet i l'escenificació d'un fet històric: l'aixecament de la parròquia i l'escenificació la faran conjuntament Joventut Artística amb l'escola de ballet de Joanna Sànchez" -ha indicat Pilar Rocafort, regidora de Cultura.

Tant dissabte 13 com diumenge 14, el grup de Trabucaires del Renaixement sortiran al carrer per donar un toc de color i soroll a la festa. I ho faran en un cap de setmana en què cinc trams de carrers de Calella converiran l’asfalt en catifes de flors. Celebraran d’aquesta manera el Corpus, dibuixant amb flors diferents motius que s’acabaran desfent amb el pas dels Gegants.

Ja hauran començat, a tot això, les activitats de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita. Duraran 10 dies, però l’acte central es farà dilluns vinent, dia 15, a la nit. Són els sopars al carrer que, aquest any, varien respecte edicions anteriors. L’Ajuntament i les associacions i grups de veïns que hi participen han acordat mantenir els sopars a l’aire lliure en diferents punts de la ciutat, un total de d’11, però sense orquestres.

Rocafort ha manifestat que els balls o les actuacions musicals que es feien al carrer es substitueixen per un concert ball el dia de Festa Major que es farà el dia 16 el dia de Sant Quirze "amb un format una miqueta més gran de les que podien tenir als carrers, en aquest cas es farà al Passeig Manuel Puigvert i tindrem l'orquestra Metropol que farà una activitat combinada amb una primera part de concert i una segona part de ball de festa major".

Aquesta és la fórmula amb la qual l’Ajuntament pot racionalitzar la despesa de Festa Major, en un any de crisi econòmica, i que permet, alhora, reduir les hores de tancament de carrers.

Aquests dies s’estan repartint els programes de tots els actes d’aquest mes de juny. També es poden trobar al web de l’Ajuntament de Calella: www.calella.cat.

«Calella Renaixentista»
«Programa Festa Major»