dilluns, 8 de juny del 2009

Els líders polítics valoren els resultats

Tots els líders polítics calellencs han coincidit a destacar la mala dada que representa l’abstenció tant a nivell local com de Catalunya.

El regidor d’ERC, Jaume Puig, ha reconegut la davallada de vots a Calella si bé li ha tret importància. Per Puig, l’electorat segueix una altra dinàmica quan es tracta d’eleccions europees ja que estan molt bipolaritzades entre el PSOE i el PP. Tot i això, creu que s'haurà de reflexionar sobre l'abstenció i la campanya ja que encara "els ciutadans veuen Europa lluny".

Per la seva banda, el regidor del PP a l’Ajuntament de Calella, Josep Maria Vila, creu que la campanya dels socialistes en què criticaven la dreta els ha passat factura a les urnes. Una campanya que Vila considera que era una "ignominia". Vila també ha recordat que la participació ha estat baixa a la resta de la Unió Europea.

Des del PSC, l’alcalde i portaveu dels socialistes, Josep Maria Juhé, ha reconegut que el seu partit s’ha equivocat a l’hora d’enfocar la campanya electoral. Per Juhé s’han deixat d’explicar les lleis que es fan al Parlament europeu i que afecten a la ciutadania catalana i espanyola. El resultat electoral d’aquest diumenge demostra, segons Josep Maria Juhé, que es reforça "l’Europa més insolidària i la d’aquells partits que precisament no creuen en Europa".

La portaveu de CiU a l’Ajuntament de Calella, Montserrat Candini considera que el bon resultat de CiU a Calella i a la resta de Catalunya es deu a la tasca pedagògica i de servei al ciutadà que han fet els convergents. Candini ha indicat que el seu partit "ha estat l’únic que no ha centrat la campanya en fer atacs personals als altres candidats" i ha titllat de "baixesa política i una mena de joc brut la política del PP i PSOE que fan desencisar molt més els ciutadans".