dijous, 4 de juny del 2009

Es reben nous certificats de qualitat SICTED

Quatre destinacions turístiques de l’Alt Maresme obtenen nous certificats de qualitat SICTED. Aquesta acreditació la promou la Secretaria general de Turisme del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Garanteix que tots els sectors vinculats, directament o indirectament amb l’activitat turística, treballen sota uns estàndards de qualitat harmònics.

S’han fet dues campanyes d’adhesió, una per la temporada del 2007 al 2008 i l’última aquest 2009. En total, durant aquest temps, s’han atorgat 74 distintius, 27 dels quals a establiments i entitats calellenques.

Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar conformen la taula de la qualitat encarregada de supervisar el procés d’adhesió a la marca SICTED, Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions. Hi són juntament amb representants del sector privat, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç i el Consorci de Turisme. Recentment han emès un total de 25 informes favorables que permetran que 25 nous establiments o entitats de l’Alt Maresme es puguin adherir a aquest sistema de qualitat integral.

Calella, que ja tenia 14 distintius, en suma 13 més, la majoria d’ells per a establiments d’allotjament. També se n’han concedit a agències de viatges, comerços i empreses de restauració. També l’han rebut l’Associació Turística de Calella, l’ATC, i el Parc Dalmau.

Malgrat de Mar n’acumula 6 més. La Policia Local, l’Oficina de Turisme o l’Associació de Comerciants Malgrat Centre en són alguns exemples.

A Pineda, han obtingut distintiu de qualitat el Complex Esportiu de Can Xaubet i dues empreses privades. Santa Susanna, per la seva banda, hi introdueix la Policia Local, l’Estació Nàutica i la seva platja.

Aquestes quatre destinacions turístiques de l’Alt Maresme són, en el seu conjunt, un dels 10 territoris de la província de Barcelona que treballen amb aquest sistema de qualitat.