dilluns, 8 de juny del 2009

L'abstenció i CiU guanyen a Calella

Convergència i Unió ha guanyat les eleccions europees a Calella amb 1.340 vots, desplaçant a la segona posició al PSC amb 1.236 sufragis.

La tercera força més votada ha estat el PP, que ha obtingut 706 vots. En quart lloc ha quedat Esquerra amb 608 i Iniciativa per Catalunya-verds amb 154 paperetes.

La gran vencedora a Calella, però, ha estat com ha passat arreu l'abstenció amb un percentatge que s'ha enfilat al 62'96 per cent, fent que la participació hagi estat del 37'04. Hi ha hagut 114 vots en blanc i 29 de nuls en el total de vots emesos -4.439-.

A Pineda, Tordera, Canet i Mataró la força més votada ha estat el PSC. A Pineda la segona força més votada ha estat el Partit Popular, per davant de CiU com a tercera força. A Tordera i Canet els convergents han aconseguit ser la segona opció política. Esquerra ocupa en totes aquestes poblacions la quarta força, per davant de l'opció Iniciativa per Catalunya Verds.

En l'àmbit català el PSC ha guanyat les eleccions amb el 35'99% dels vots, CiU ocupa la segona posició, per davant el PP, seguits d'Esquerra i Iniciativa.

Pel que fa a l'estat espanyol, circumscripció única en aquestes eleccions, el guanyador ha estat el PP amb poc més del 42% dels vots emesos. El PSOE el segueix amb el 38%, el que representen 23 i 21 eurodiputats respectivament.
La coalició encapçalada per CIU i IU-IC han obtingut 2 representants cadascun i la formació on
estava integrada ERC un eurodiputat.

A nivell d’Europa el Partit Popular Europeu és clarament la primera força amb 288 escons per davant dels socialistes -217- i els liberals -100-.