dilluns, 29 de juny del 2009

S'actualitza el cadastre i el PP hi presentarà recurs

L’Ajuntament de Calella ha modificat les ordenances fiscals per contemplar el nou valor cadastral dels immobles, que s’aplicarà a partir del 2010 i que els ciutadans veuran reflectit en l’Impost de Béns Immobles. L’actualització farà que el valor cadastral s’incrementi un 2’6% de mitjana, tot i que a efectes d’IBI el 70% dels propietaris hauran de pagar el mateix o menys que ara. La resta, un 30% sí que veuran incrementat el rebut.

La revisió del cadastre es va aprovar en el ple de l’Ajuntament de Calella de divendres passat amb els vots favorables dels dos grups del govern: PSC i ERC. CiU es va abstenir en la votació al considerar que l’informe fet per tècnics de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament era molt generalista. El PP, per la seva banda, va emetre un vot negatiu per considerar que en les valoracions de l’informe hi ha nombrosos errors. Per això, els populars han anunciat a Ràdio Calella que presentaran un recurs contra la revisió.

Tampoc Convergència i Unió es va mostrar conforme amb l’informe de valoració que, pel regidor Xavier Pedemonte, recull mancances descriptives sobre la realitat urbanística de Calella. Amb tot, Pedemonte va explicar que finalment el seu grup es va abstenir perquè "hem volgut valorar també l'esforç que fa en aquests moments l'Ajuntament amb el tipus impositiu".

L’equip de govern de Calella va insistir que era necessària la revisió del cadastre i que, en cap cas, aquest procés s’ha dut a terme amb l’objectiu que l’Ajuntament recapti més diners. Des d’Esquerra Republicana, el regidor d’Hisenda, Jaume Puig, va recordar que l’última actualització es va fer fa 12 anys i que aquest procés ha servit, per exemple, perquè ja es contempli com habitatges finques que encara constaven com a terrenys.

Pel PSC, la revisió cadastral és una qüestió de justícia social. El regidor d’Urbanisme Josep Torres va indicar que el procés s’ha fet amb molta prudència i d’acord amb la realitat del mercat immobiliari. Responent a l’oposició, Torres va dir que aquesta és una qüestió de molta complexitat i que entrar al detall desvirtuaria la feina feta.