dijous, 11 de juny del 2009

Calella rep un reconeixement medioambiental

Calella, Alella i Mataró han estat guardonats als Premis a les millors iniciatives locals de Medi Ambient que concedeix la Diputació de Barcelona. Aquests municipis maresmencs són tres de les tretze poblacions distingides amb aquests premis que reconeixen les millors iniciatives mediambientals en el món local.

Els premis es divideixen en 2 temàtiques: estalvi d'energia i estalvi d'aigua. Cadascuna d'elles té 3 subcategories segons el nombre d'habitants.
Pels municipis entre 5.000 i 50.000 habitants el premi ha estat per la instal·lació d'equips de captació d'energia solar en tres edificis municipals d'Esplugues de Llobregat i un accèssit per a l'Ajuntament de Calella, amb la instal·lació d'energia solar tèrmica i reforma de les instal·lacions de la piscina municipal. En aquest sentit, l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, ha agraït la feina feta pel Club Natació Calella.

La segona categoria és la d'estalvi d'aigua. I és que les mesures adoptades en el context de sequera de l'any passat han estat mereixedores de bona part dels guardons ena quest àmbit. És el cas del premi a l'Ajuntament d'Alella per la recuperació de pous i mines per incrementar la xarxa d'abastament d'aigua general.

Per últim, en la categoria de poblacions amb més de 50.000 habitants, el premi per estalvi d'aigua ha recaigut en la ciutat de Mataró, per la gestió eficient com a fonament en la sostenibilitat de l'aigua.

Els premis es van lliurar al pati del Museu Arxiu de Calella, i van ser entregats per l'alcalde de Calella, el primer tinent d'alcalde calellenc, Jaume Puig, el president de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació i alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.

Una hora abans de la concessió d'aquests premis es va fer l'adhesió oficial dels ajuntaments del Masnou, Arenys de Mar i Caldes d'Estrac al pacte dels alcaldes per l'energia. Un pacte que impulsa la reducció de l'efecte hivernacle en un 20% el 2020.