dijous, 11 de juny del 2009

Es neteja el fons marí

El Voluntariat de l'Alt Maresme de Medi Ambient, el VAMMA, posa en marxa una nova campanya de neteges del fons marí. Enguany es faran 8 al litoral de la Selva i l'Alt Maresme. A ciutats i pobles com ara Canet de Mar, Arenys de Mar, Santa Susanna, Blanes o Lloret de Mar. El tret de sortida és aquest proper diumenge a Calella.

Els membres del Voluntariat de l'Alt Maresme de Medi Ambient ja ho tenen tot a punt per fer aquest diumenge una nova neteja del fons marí. Serà la primera de la temporada i es farà a la platja de Calella a partir de les 10 del matí amb una xerrada prèvia sobre com ha de ser la neteja. Joan Basart, membre del VAMMA, ha explicat a Ràdio Calella que les neteges són molt positives per al mar i l'ecosistema marí.

A la nostra ciutat aquest és el sisè any que es fa una neteja del fons marí. Enguany com a novetat hi ha la incorporació d'un equip de rescat. Recordem que a banda dels submarinistes, la neteja del fons marí també implica que hi hagi un equip de la Creu Roja i un metge per si hi ha cap complicació.

La propera neteja que es farà serà el 12 de juliol a la Platja de Cavaió de Canet de Mar. Altres poblacions on es farà la neteja del fons marí des d'ara i fins al mes d'octubre són Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Arenys de Mar i Lloret de Mar.