dilluns, 22 de juny del 2009

Comiat multitudinari a Vicenç Ferrer

L'Índia ha acollit aquest dilluns els funerals d'Estat per Vicenç Ferrer. El cooperant català ha estat enterrat a la població de Bathalapalli, atenent el seu desig i amb una cerimònia en diversos rituals religiosos com el cristià, l'hindú i el musulmà. Bathalapalli és una petita població de la regió d’Anantapur on hi ha un dels hospitals que gestiona la Fundació Vicente Ferrer.

L'ex jesuïta va morir la matinada de divendres a l’edat de 89 anys per uns problemes cardiorespiratoris derivats de l'embòlia que va patir al mes de març.

Durant tot aquest cap de setmana es calcula que més de 300.000 mil persones han passat per la capella ardent instal·lada al Campus d’Anantapur per retre l’últim homenatge a Vicenç Ferrer, que és fill adoptiu de Calella.

El món polític i social calellenc ha destacat als nostres micròfons l’enorme humanitat i esperit d’ajuda als altres que tenia Vicenç Ferrer.

La fundació Vicente Ferrer anunciarà en els propers dies la celebració d’un altre funeral a Barcelona per tal que la ciutadania catalana li pugui retre també el seu homenatge.