divendres, 12 de juny del 2009

Corpus venit

Aquest diumenge se celebra la diada de Corpus Christi; un dia en què l'Església recorda la seva vessant més caritativa i que també té una vessant més cultural, lúdica i popular amb la confecció de catifes de flors.

A Calella diversos veïns dels carrers de la ciutat elaboren les catifes que per unes hores omplen Calella de colors i aromes florals. Enguany però la confecció serà més austera quant al disseny i als dibuixos, tal i com ha explicat a Ràdio Calella Miquel Martí, veí del carrer Indústria.

Una de les entitats de la ciutat que cada any col·labora amb aquesta tradició és la Colla de Geganters i Grallers. Amb un recorregut pels carrers engalanats, els gegants desfan les catifes que els veïns han fet al llarg del matí amb molta cura i paciència.

Els veïns es passaran tot el matí de diumenge confeccionant les catifes i a la tarda es farà una festa infantil amb xocolatada inclosa. Enguany es confeccionaran catifes de corpus al carrer Balmes, entre Església i Jovara; Mossèn Cinto Verdaguer, Indústria, entre Església i Montoriol; Jovara, entre Amadeu i Indústria; també Jovara, entre Batlle i Creus; Església, entre Sant Joan i Creus i Sant Josep, entre Jovara i Bruguera. Miquel Martí ha destacat que reben el suport de l'Ajuntament amb una subvenció de 1.000 euros i també el suport de l'ATC.