dimecres, 3 de juny del 2009

Demà dijous hi ha ple

L'Ajuntament de Calella celebra demà dijous a la tarda una nova sessió plenària, l'ordinària corresponent al mes de juny. Té 7 punts en l'ordre del dia, la majoria corresponents a l'àrea territorial, serveis públics i medi ambient. El ple el podran seguir en directe per Ràdio Calella a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

La Diputació de Barcelona ha finalitzat recentment la revisió del pla especial del Montseny i ara posa en marxa la revisió del Pla Especial del Montnegre-Corredor. És a dir, tècnics de l'ens revisaran i actualitzaran en els propers mesos els límits de les poblacions que formen part de la zona del Montnegre-Corredor. Calella aprofitarà aquesta situació per demanar, en el ple d'aquest dijous, la seva adhesió al pla especial. L'alcalde de Calella i regidor de Medi Ambient, Josep Maria Juhé, ha explicat que aquesta és una reivindicació històrica de la nostra ciutat.

D'altra banda, el ple d'aquest dijous també té previst aprovar el plec de clàusules administratives particulars i la licitació, mitjançant procediment obert, del bar de propietat municipal ubicat al passeig Manuel Puigvert, a l'alçada del carrer Creus, el conegut com a Bar rodó. Ara es farà una adjudicació provisional per tal que pugui estar obert durant la temporada turística. Un cop passat l'estiu es tornaria a tancar per tal de fer-hi les reformes necessàries perquè pugui funcionar complint les normes de seguretat i salubritat que exigeix la llei.

En l'àrea de serveis a les persones, el ple aprovarà un dictamen a favor de la declaració de la sardana com a dansa nacional de Catalunya. Precisament Calella celebra aquest proper cap de setmana el 82 aplec de la Sardana, l'Aplec Pairal de Catalunya, que impulsa l'Agrupació Sardanista de Calella.

D'altra banda, el grup municipal de Convergència i Unió presentarà al ple una moció en defensa del comerç de proximitat. Els convergents temen que la transposició d'una Directiva europea relativa als serveis en el mercat interior pugui ser l'excusa del govern central per treure les competències que tenen la Generalitat i els ajuntaments en aquesta matèria. La portaveu de CiU, Montserrat Candini, ha destacat que el petit comerç i els negocis familiars són un dels trets característics de la majoria de poblacions catalanes i ara es podrien posar en perill per aquesta directiva europea.

El ple el podran seguir en directe per Ràdio Calella a partir de 2/4 de 7 de la tarda.