dimarts, 2 de juny del 2009

La llar d'infants municipal per poc no absorbeix tota la demanda

9 nadons calellencs s'han quedat aquest any sense plaça a la llar d'infants municipal. L'ampliació de l'equipament ha permès incrementar l'oferta de places i aules disponibles. El dèficit d'anys anteriors s'ha vist compensat fins a un punt que el govern municipal considera satisfactori, però que no serà bo del tot mentre quedin nens sense plaça a l'escola bressol pública.

El regidor d'Educació i Ciència de l'Ajuntament de Calella ha fet un bon balanç de les preinscripcions a l'Escola Bressol municipal El Carrilet i de les matrícules fetes de cara al curs escolar 2009-2010. Només a la franja entre 0 i 1 any hi ha hagut 9 nadons sense plaça. Entre 1 i 2 anys, i entre 2 i 3 anys, s'hi han pogut matricular tots els alumnes interessats. Josep Torres ha indicat que malgrat la millora en l'oferta l'equip de govern seguirà treballant per aconseguir que cap infant es quedi sense poder entrar a llar d'infants pública del municipi.

L'any passat van ser 40 nens els que es van quedar sense plaça, ja que la llar d’infants municipal El Carrilet va rebre 72 sol•licituds per al curs 2008-2009 però només hi havia vacants 32 places. Aquesta xifra s'ha reduït a 9 alumnes de cara al proper curs, una xifra que no deixa satisfet del tot al responsable de l'àrea d'Educació i Ciència.

Josep Torres ha indicat que les llars d'infants privades que treballen a Calella podran donar servei als nadons que no han pogut accedir a l'oferta pública.