divendres, 12 de juny del 2009

Calella a la Denominació d'Origen Alella

Calella ha passat a formar part del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella. L’adhesió respon a la voluntat de la DO d’ampliar l’àmbit geogràfic de la producció vitivinícola, que actualment ocupa unes 560 hectàrees de conreu. Això, a més, obre les portes a pagesos que s’han mostrat interessats en conrear vinyes.

L’acord plenari es va adoptar amb els vots favorables dels grups del govern-PSC i ERC- i de CiU a l’oposició.


L’entrada de Calella al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella, format fins ara per 18 municipis, donarà força a una de les denominacions vitivinícoles més petites de la península. Una adhesió imprescindible en cas que algun pagès de la ciutat vulgui passar a conrear les varietats de raïm a partir de les quals s’elaboren els vins que ostenten aquest distintiu. Interés que, segons l’alcalde de Calella, han manifestat alguns calellencs.

L’adhesió de Calella a la DO d’Alella va rebre el suport del principal partit de l'oposició. Amb tot, des de les files convergents es va recordar que la producció de vi, a no ser que sigui per a consum propi, està controlat per la Unió Europea, que és qui atorga els anomenats “drets de vinya”. És per això, que la regidora Montserrat Candini va afirmar que amb l’acord plenari, l’alcalde havia fet un “brindis al sol”.
Actualment la DO Alella ocupa unes 560 hectàrees de conreu, que treballen 137 viticultors. És reconeguda per la qualitat dels vins blancs.