divendres, 5 de juny del 2009

Calella habilitarà una zona de turisme familiar al Passeig Manuel Puigvert

La creació d'un espai de turisme familiar al passeig és un dels requisits que s'han incorporat al plec de condicions per adjudicar la gestió de l'únic bar municipal que hi ha al sector i que continua tancat a aquestes alçades de l'any.

Ja l'any passat, el conegut com “Bar Rodó” va començar a funcionar en ple estiu per les dificultats de trobar persones interessades en assumir-ne la gestió. La inversió econòmica necessària per habilitar les instal.lacions i el poc temps d'amortització que permetia l'Ajuntament, d'acord, amb els terminis d'adjudicació s'han resolt amb el nou plec de condicions. Es va aprovar ahir al capvespre durant la sessió plenària de l'Ajuntament de Calella i amb el vist-i-plau de totes les formacions polítiques municipals.

El nou plec de clàusules de la concessió del “Bar Rodó”de Calella de propietat municipal, ampliarà el termini d'adjudicació fins als 10 anys. Aquest canvi ha d'evitar les dificultats que hi ha hagut per trobar persones interessades en assumir-ne la gestió. Podran, d'aquesta manera, amortitzar la inversió a fer per adequar les instal.lacions, que és un altre dels requisits inclosos i que s'haurà de realitzar en dues etapes. Abans de l'estiu caldrà fer petites millores, per exemple en la instal.lació elèctrica, i després, un cop finalitzada la temporada turística, la resta. En aquest cas, els aspirants hauran de fer la seva proposta i recollir-la en una memòria tècnica que serà valorada per la mesa de contractació en la qual hi ha representats el govern i l'oposició, tal i com ha explicat el republicà Jaume Palet, regidor de Serveis Públics de l'Ajuntament de Calella.

Aquest espai dedicat al turisme familiar ocuparà una zona annexa del bar, d'uns 250 metres quadrats aproximadament. Les activitats o serveis que s'hi oferiran hauran de ser proposats pels mateixos aspirants. La màxima valoració que es podrà rebre en aquest punt del plec serà de 20 punts. El redactat inicial presentat a la sessió plenària ho xifrava en 25 punts, però l’ objecció del grup municipal de Convergència i Unió, a l'oposició, el va rebaixar 5 punts. Per contra, el projecte tècnic de reforma va passar d'una valoració màxima de 20 punts a tenir-ne 25. Albert Torrent, regidor de CiU, va declarar que "estem satisfets d'haver-los pogut fer entendre que la seva postura era equivocada i que nosaltres teniem raó”.

En resposta a Convergència i Unió, l'equip de govern va assegurar que el bar reunirà, aquest estiu, les condicions de salubritat i seguretat necessàries; al marge de les reformes que caldrà fer posteriorment, tal i com va explicar Josep Maria Juhé, l'alcalde de Calella i portaveu del grup municipal del PSC.

El cànon de sortida també es va presentar com “més atractiu” que en d'altres anys, i serà de 18.000 euros. El plec de condicions per adjudicar la gestió del bar va ser aprovat amb el suport de PSC, ERC i CiU . L'únic regidor del PP no va assistir ahir al ple excusant la seva absència.