dimarts, 9 de juny del 2009

Se separen Festa Major i Fira de Calella

Aquest any la celebració de la Festa Major de la Minerva i la Fira de Calella i l’Alt Maresme no coincidiran en dates. Una decisió que satisfarà molts col.lectius calellencs, que de forma reiterada s’han queixat públicament de la impossibilitat de participar i disfrutar de tots els actes que es feien, en molts casos, de forma simultània.

De fet, fins i tot el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, que està al govern i que presideix les dues regidories responsables d’aquestes activitats, la regidoria de Cultura i la de Comerç i Fires, havia situat la separació com un dels aspectes que podia millorar la setmana gran de festes a Calella.

El programa de Festa Major de la Minerva es desenvoluparà, aquest any, entre el 18 i el 23 de setembre; donant pas després, a la celebració de la Fira de Calella i l’Alt Maresme que en aquesta vint-i-novena edició començarà el divendres 25 de setembre i tancarà portes el diumenge 27. Un programa més curt, de 3 dies, que dedicarà el seu monogràfic a Xile. Per aprofitar-los al màxim, s’està estudiant la possibilitat que la inauguració tingui lloc al matí en comptes de primera hora de la tarda, com era habitual.

La separació del programa de Festa Major i Fira iguala, inevitablement, el protagonisme que tenen aquestes dues cites cabdals en el calendari lúdic calellenc, cosa que s’havia qüestionat. No s’acaben, però, de desvincular del tot perquè tan bon punt finalitza la Festa Major començarà la mostra al Passeig Manel Puigvert. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Calella ha explicat que l’objectiu que es persegueix amb aquesta decisió és "donar la possibilitat a tots els ciutadans que poguessin gaudir amb més tranquil·litat i més profundament de les dues activitats". Rocafort ha manifestat que "també hi ha un tema més intern de l'Ajuntament, de recursos humans, per fer front a l'organització, a les activitats i als muntatges que requereixen aquestes activitats".

La decisió està presa i fonamentada, segons la regidora. No obstant això, ha declarat que abans de parlar d’una decisió en ferm i de cara a propers anys caldrà veure quina és la resposta ciutadana.

De fet, no seria la primera vegada que l’Ajuntament de Calella corregeix una decisió presa davant el malestar ciutadà. Sense anar més lluny, la regidora de Cultura assumeix que la decisió d’eliminar la Fira d’Atraccions del programa de Festa Major per “qüestions de seguretat” no va ser “la millor elecció perquè l’activitat alternativa proposada va ser poc atractiva”. En aquest cas, s’està estudiant quina fórmula d’oferta i d’ubicació seria la més idònia. Rocafort no ha volgut donar més detalls.