dimarts, 2 de juny del 2009

Trencant estereotipus sobre la malaltia mental

La Comunitat Terapèutica del Maresme treballa a través de diversos centres de suport a la malaltia mental, clíniques, hospitals de dia i residències per fer més fàcil la vida de les persones amb malaltia mental. La comunitat està present a Calella, Malgrat de Mar, Palafolls, Premià de Mar, Arenys de Munt i El Masnou.

Un grup de 35 persones, entre psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials, terapeutes i infermers treballen a la clínica que la Comunitat Terapèutica del Maresme té des de l'any 1981 a Arenys de Munt. Atenen persones amb trastorns mentals de diversa consideració com ara amb brots psicòtics, trastorns afectius greus, quadres depressius, d'esquizofrènia o malalts bipolars, tal i com ha explicat a aquesta emissora Valentí Agustí, president de la Comunitat Terapèutica del Maresme.

El director de la Clínica, el doctor Jaume Plana, ha destacat les activitats col·lectives que es realitzen amb l'objectiu que els pacients visquin els dies d'ingrés amb absoluta normalitat.

A més, amb l'objectiu de normalitzar i treure l'estigma de la malaltia mental, els responsables de la Comunitat Terapèutica del Maresme impulsen un programa de ràdio realitzat per malalts mentals i una orquestra que té per títol “Orquestra de la Bona Sort” que ja ha realitzat 8 concerts arreu de Catalunya. A més hi ha una pàgina web amb tot tipus d'informació sobre la malaltia mental. És www.salutmental.cat