dilluns, 29 de juny del 2009

El càncer és més vell que els homes

El prestigiós oncòleg de la Columbia University, Carles Cordon i Cardó, fill de Calella, ha explicat a la seva ciutat natal els reptes que té la societat actual davant del càncer. La presència de Cordon a la ciutat de Calella sempre genera una gran expectació, no només per la seva popularitat, sinó també perquè se'l considera com un dels experts amb major prestigi internacional en el camp del càncer.

El prestigiós oncòleg, el doctor Carles Cordón, va dirigir una conferència per acostar els símptomes i les característiques dels tumors al gran públic. Cordon partia de les preguntes tòpiques dels seus pacients o familiars per desmitificar el càncer, exposant que no només és un mal que afecta les persones, ja que gran part dels arbres moren per tumors, i els peixos del mediterrani desenvolupen melanomes de pell. Segons Cordon, el càncer és al planeta des d'abans de la humanitat

Cordon ha insistit en la necessitat del diagnòstic precoç, amb eines per ajudar-nos a nosaltres mateixos a detectar tumors abans d'arribar a la cirurgia, que cada cop és menys invasiva

L'oncòleg va recomanar consells de vida saludable, sense abusar de res ni estant-se de moltes coses, fent que la dieta sigui com més variada millor. Carles Cordón va oficiar la conferència “Càncer, nous reptes per a una societat moderna” convidat pel Fòrum Ciutadà de Calella -plataforma impulsada per la regidora convergent Montserrat Candini-, un acte que va tenir de presentadors l'economista Xavier Sala-Martín i la pròpia regidora calellenca, qui va destacar el poder de convocatòria de l'acte.

Xavier Sala Martín va comentar als nostres micròfons el grau d'amistat que té amb el calellenc Carles Cordón.

Abans de començar la conferència i al tractar-se del primer acte públic que se celebrava a Calella d'ençà de la mort del cooperant Vicenç Ferrer, fill adoptiu de Calella, se li va retre un petit homenatge. Van fer sonar el "Cant dels Ocells" de Pau Casals mentre a la pantalla hi apareixia una imatge de l'exmissioner. Sobre l'escenari, en aquest moment l'alcalde de Calella, Josep Maria Juhé, va acompanyar la regidora de CiU i tots dos van anunciar que el proper 2 d'agost es farà una matinal en record a Vicenç Ferrer, que començarà a les 11 del matí a la Sala Mozart i acabarà amb una ofrena floral a la plaça calellenca que porta el nom del cooperant català.
D'altra banda, Convergència i Unió ha presentat una moció al ple de l'Ajuntament de Calella per demanar a les autoritats sanitàries del govern català que el futur Hospital de la ciutat porti el nom d'Hospital Carles Cordón.

D'aquesta forma, segons la federació es donaria rellevància i reconeixement públic a la ciutat natal d'aquest prestigiós oncòleg calellenc.

Cordón desenvolupa actualment la seva tasca professional a la universitat nord-americana de Columbia.