dijous, 23 d’abril del 2009

23 d'abril: dia de la rosa!!!

Sant Jordi és la jornada de vendes de flor tallada més forta de tot l’any. El gremi de floristes de Catalunya calcula que enguany es vendran més de cinc milions de roses a tot Catalunya, el 10% de les quals sortirà del Maresme. A la nostra ciutat la xifra de roses venudes oscil•larà entre 5.000 i 10.000 roses.

No és cap secret ni novetat afirmar que la rosa vermella segueix sent la reina de la Diada d'avui, la flor més demanada per a regalar-la en el dia dels enamorats catalans. Tot i això cada any van consolidant-se altres colors, com el groc, símbol d'amistat, o el blanc, de la puresa. El blanc tenyit de blau cada cop és més demanat, així com les roses taronges o verdes, tal i com ha indicat Joan Bancells, de la floristeria Bancells de Calella.

Cada any apareix també una varietat nova de rosa, amb colors especials i extraordinaris, com per exemple seguint els colors de l'arc de Sant Martí o combinacions aconseguides artificialment.

Els vivers propis de la floriteria Bancells serveixen roses a la majoria de llibreries i comerços que en regalen, i dediquen bona part del negoci a l'exportació.