dimarts, 14 d’abril del 2009

El cant de l'àngel al Blog de Ràdio Calella Televisió

L’acte més destacat de la Setmana Santa a Calella és el tradicional Cant de l’Àngel. És el cant del “Regina Coeli” dedicat a la Verge Maria i que substitueix l’oració de l’Angelus durant la vetlla pasqual.

A Calella, fer el Cant de l’Àngel és un honor reservat als alumnes de l’Escola de Música de Can Salom, que dirigeix la pianista Maria Rosa Brunet. Aquest any, s’ha sentit el "Regina Coeli" per boca de dos joves cantants: l’Alex Bachs va fer-ho dissabte, a l’església parroquial de Santa Maria i Sant Nicolau; mentre que diumenge, l’Oriol Terricabres, va entonar-lo dues vegades. Primer a l’església, durant l’ofici; i després des del balcó de l’edifici de l’Ajuntament, davant una plaça de la Constitució plena de gent disposada a sentir uns cants centrats en el misteri de la Resurrecció del Senyor.

Amb aquest fil de veu, l’Àngel anuncia a la Verge Maria la Resurrecció de Jesucrist.La tradició del Cant de l’Àngel es remunta al segle XIX, i Calella és una de les poques poblacions catalanes i l’única del Maresme que encara la conserva.