dimecres, 1 d’abril del 2009

La Challenge al ple municipal

L’equip de govern de Calella portarà a aprovació del ple, aquest dijous, el conveni que regirà les condicions de participació i implicació del consistori, el Consell Comarcal del Maresme i l’empresa Evolution Race en l’organització de la Half i la Challenge Costa de Barcelona-Maresme. I és que cal la ratificació del plenari per donar-li validesa, com ja s’ha fet, prèviament, en el marc del ple de l’ens comarcal.

La Challenge Costa de Barcelona-Maresme es celebrarà, almenys, fins l’any 2013. Així ho estipula el conveni i/o pacte a tres bandes que es portarà aprovació del ple de dijous. Amb tot, l’Ajuntament de Calella i el Consell Comarcal, com a administracions públiques; i l’empresa Evolution Race podran fer ús de la possibilitat de revocació contemplada en el mateix conveni. Les tres parts han acordat, a més, reduir el volum organitzatiu eliminant, l’any que ve, una de les dues proves esportives -a Half Challenge- que sí que es farà aquest 2009, tal i com ha declarat a aquesta emissora Loida Serrano, regidora de Turisme.

El conveni obliga a l’Ajuntament de Calella a facilitar a l’organització l’ús d’instal.laciones municipals com la Fàbrica Llobet-Guri o la zona esportiva de la Muntanyeta, que serà la zona d’arribada. A més, aportarà personal de l’Ajuntament i assumirà la tramitació d’expedients o permisos. A nivell econòmic, el consistori es compromet a buscar subvencions; a costejar els serveis d’assistència sanitària d’emergència al litoral per a la prova de natació; i a fer-se càrrec d’un terç del cost perquè l’autopista C-32 sigui gratuïta per als residents de la comarca. Una proporció que s’eixugarà amb els diners de les subvencions rebudes i que l’Ajuntament renegociarà, anualment, amb el Consell Comarcal.

Aquesta obligació que assumeix l’Ajuntament representarà, en xifres aproximades, uns 33 mil euros.