divendres, 3 d’abril del 2009

Valoracions polítiques sobre el conveni aprovat

Tot i expressar algunes discrepàncies amb el contingut del conveni o respecte altres aspectes derivats de les proves esportives; els partits polítics de l’oposició van permetre aprovar-lo per unanimitat.

Un acord que reflecteix les altes expectatives que el municipi ha dipositat en el Challenge, a nivell promocional, econòmic i social.


La intervenció al ple del regidor del Partit Popular va servir perquè la regidora de Turisme informés del cost de l’alliberament de l’autopista del Maresme. Josep Maria Vila va demanar, a més, que a les pàgines web promocional del Challenge s’informi del conjunt de l’oferta hotelera de Calella.

L’equip de govern, en resposta, va comprometre’s a traslladar la petició del portaveu popular a l’empresa organitzadora.

La repercussió turística que pot tenir la prova és una dels més grans alicients per Calella, que serà la seu, el punt de partida i arribada de la triatló. Per això, s’està treballant perquè el dispositiu municipal -que assumeix en gran part Evolution- funcioni perfectament: tant pel que fa a la seguretat com a la mobilitat, fins i tot els dies previs a la cursa. Tenint en compte el grau d’afectació derivat del recorregut que completaran els esportistes, el regidor de Governació, el republicà Jaume Palet, va anunciar ahir que, passat Setmana Santa, s’iniciarà una intensa campanya informativa per ràdio, televisió i Internet.

El debat entre l’equip de govern i Convergència i Unió, el partit majoritari de l’oposició, es va centrar en les negociacions mantingudes amb la concessionària de les autopistes a raó de l’alliberament de la C-32. La portaveu convergent, Montserrat Candini, va sol.licitar que el conveni especifiqués que l’acord econòmic per aquest 2009 no és definitiu. La resistència de l’equip de govern a introduir modificacions va provocar que Candini acusés l’alcalde i la resta de l’executiu de crear un fals debat. És més, Candini va manifestar sentir-se decebuda.

L’alcalde de Calella, el socialista Josep Maria Juhé, va indicar que els detalls de l’acord actual i les intencions de futur del Consell i l’Ajuntament en relació amb ACESA es recullen en un altre document. En aquest cas, entre el Consell Comarcal i la mateixa concessionària.

Una altra de les peticions formulades per CiU i no acceptada per l’executiu anava en la línia de garantir la presència d’un membre de l’oposició de l’Ajuntament i un altre representatiu del sector turístic privat en la comissió organitzadora. Sí que es va proposar als convergents participar en els grups de treball creats a nivell municipal.