divendres, 3 d’abril del 2009

S'aprova el conveni de col.laboració amb la Challenge

L’Ajuntament de Calella ha aprovat el conveni de col.laboració mixt entre el consistori, el Consell Comarcal i l’empresa privada Evolution Race per a l’organització del Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Un acord vàlid fins l’any 2013, prorrogable per cinc edicions més a partir de la disputa de la tercera triatló, el 2011.

Subscrit fa dies pel ple del Consell Comarcal, ahir va rebre el vist-i-plau de tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Calella. Govern i oposició entenen que la Challenge Costa de Barcelona-Maresme serà una oportunitat única de promoció de Calella i de tota la comarca.

L’Ajuntament de Calella posarà a disposició de l’organització recursos públics com la Policia Local, personal de salvament marítim i balissament del litoral i els equipaments públics. Es compromet a aconseguir els permissos administratius necessaris i, juntament amb el Consell Comarcal, assumirà el cost de l’accés lliure dels maresmencs a l’autopista C-32, com a alternativa a una Nacional2 inoperativa durant els dies de les proves: al maig per la Half i el Challenge complert al mes d’octubre. S’estima que tindrà un cost total de 105.000 euros, dels quals l’Ajuntament de Calella n’assumirà una tercera part, uns 35.000 euros. A aquests diners, cal afegir-hi uns 1.200 euros de l’edició de les targetes magnètiques que s’entregaran a les zones de peatge. La compra de material per a qüestions organitzatives, la posada en marxa d’una campanya informativa i promocional, i el cost de balissament de la platja acaben de conformar les despeses que afrontarà l’Ajuntament i que s’imputaran a les partides de subvencions rebudes. Són 100.000 euros dels Pressupostos Generals de l’Estat negociats per la regidora i senadora de CiU, Montserrat Candini, i 6.000 de la Diputació de Barcelona. Ahir, a més, es va anunciar una subvenció de 12.000 euros de la Generalitat de Catalunya.

El conveni aprovat elimina la doble cita esportiva anual. A partir de l’any vinent tots els esforços se centraran en l’organització del Challenge Costa de Barcelona-Maresme, eliminant del calendari la triatló de mitja distància.